Okulumuz Uluslararası Mesleki Eğitim Forumunda

MESLEKİ EĞİTİM FORUMU

27.11.2023 178

Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Projesi kapsamında Uluslararası Mesleki Eğitim Forumu 21 – 22 Kasım 2023 tarihinde Antalya’da düzenlendi.

Gündemi itibariyle dijitalleşme, mesleki beceriler, yeşil dönüşüm, özel sektör iş birlikleri, gelecek vizyonu gibi pek çok önemli fırsatın değerlendirilmesini sağlayacak olan foruma kamu, akademi, özel sektör ve sosyal ortaklardan üst düzey yetkililer konuşmacı olarak katılım gösterdi.

Forumun açılış konuşmaları sırasıyla Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih KAYGUSUZ, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu İnsani ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Laurent GUIRKINGER, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali İş Yardımlar Dairesi Başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk CANTEKİN ve Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali KARAGÖZ tarafından yapıldı.

Forumun öne çıkan başlıkları arasında Türkiye'deki meslekî ve teknik eğitimdeki başarılar ve geleceğe bakış, inovasyon ve dijitalleşme, özel sektör kamu iş birliği, meslekî eğitimde istihdam ve beceriler, proje tabanlı yaklaşımlar, yeşil işler ve meslekî eğitim, öğretmenlerin meslekî gelişimi, sürdürülebilir tarım ve güvenli gıda için meslekî eğitim, meslekî ve teknik eğitimde politika geliştirme ve iyi uygulamalar, sağlıklı yaşam için meslekî eğitim, ve meslekî ve teknik eğitim öğrenci ve öğretmenlerinin sesi gibi konular yer aldı.

Ayrıca, 06-09 Eylül 2023 tarihlerinde Bursa'da düzenlenen Millî Eğitim Bakanlığı Robot Yarışmasının dereceye giren okulları ve Antalya'daki meslek lisesi öğrencileri, robot ve drone performansları sergiledi.

Forum, panel oturumlarıyla devam ederken katılımcılar arasında bilgi alışverişinde bulunuldu ve sektördeki gelişmeler hakkında derinlemesine tartışmalar yapıldı.

Meslekî Eğitim Formu, Türkiye'nin meslekî ve teknik eğitim alanındaki gelişimine katkıda bulunmak ve sektördeki yenilikçi fikirleri teşvik etmek amacıyla atılmış önemli bir adım oldu.

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Alan Öğretmeni Ahmet BALKAN ve öğrencilerimiz Melissagül KURU ve Serva Nil YALÇIN 15.Uluslararası MEB Robot Yarışmasında Mini Sumo Kategorisinde ikincilik derecesi alan robotlarını diğer derece alan okullarla birlikte Uluslararası Mesleki Eğitim Forumunda sergilediler. Forum kapsamında gerçekleştirilen panel oturumlarına katıldılar.

metek.meb.gov.tr @metekprojesi #meslekieğitimforumu #meslekieğitimleaçılankapı27-11-202327-11-202327-11-202327-11-202327-11-202327-11-202327-11-202327-11-202327-11-202327-11-202327-11-2023