5. Uluslararası Kelebek Robot Olimpiyatları

5. Uluslararası Kelebek Robot Olimpiyatları

07.05.2024 95

Gebze Teknik Üniversitesi Robotik ve Otomasyon Kulübü (GROK), Türkiye’de robotik alanında farkındalık yaratmak ve gençlerin ilgisini çekmek amacıyla her yıl Uluslararası Kelebek Robot Olimpiyatları’nı düzenlemektedir. KelebekRO, yüzlerce yarışmacının farklı kategorilerde kıyasıya mücadele ettiği ve çok sayıda ziyaretçinin katılım sağladığı, kampüsün en büyük etkinliğidir. Ülke genelinde Teknofest dahil olmak üzere 15 kurumun düzenlediği robot yarışmalarından biridir KelebekRO.

 

Kelebek Robot Olimpiyatları; Gebze Teknik Üniversitesi Robotik ve Otomasyon Kulübü öğrencileri tarafından her yıl bahar döneminde düzenlenmekte olan Uluslararası boyuta sahip bir etkinliktir.

 

11-12 Mayıs 2024 tarihlerinde Gebze Teknik Üniversitesi Kongre Merkezinde yapılacak olan yarışmaya okulumuz Bilişim Teknolojileri alanı öğretmenimiz Ahmet BALKAN danışmanlığında Bilişim Teknolojileri alanı öğrencilerimizden Züleyha ŞAHİN, Özge KAVDUR, Melissagül KURU, Ecrinsu KARACA, Yağmur Nisa GİRGİN, Bengisu ATAK, Hilal SARI ve Ecrin KURT 'dan oluşan robot takımımız Mini Sumo Robot kategorisinde Pars, Puma, Panter ve Leopar isimli robotlarıyla katılım sağlayacaklardır.

 

5. Uluslararası Kelebek Robot Olimpiyatları Yarışmasında robot takımımıza başarılar diliyoruz.

07-05-202407-05-2024